flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд видав обмежувальний припис стосовно кривдника заявниці

10 червня 2020, 08:18

Ленінським районним судом м. Миколаєва, видано обмежувальний припис відносно чоловіка, 1977 року народження.

Заявниця звернулась до суду з заявою в якій просить видати обмежувальний припис відносно вказаного чоловіка Н. на строк до шести місяців, яким визначити наступні тимчасові обмеження його прав, а саме: заборонити йому перебувати у місці спільного проживання (перебування) з, заборонити наближатися до неї на відстань у 200 метрів і до інших місць частого відвідування постраждалою особою, а також вести листування, телефонні переговори з нею або контактувати з нею через інші засоби зв`язку особисто або через третіх осіб.

Обґрунтовуючи свої вимоги посилається на те, що вона є власником одного з будинків по вул. Кірова, (Троїцька) у м. Миколаєві зареєстрована та проживаю у ньому. За вказаною адресою також зареєстрований її син.

Із 2016 він уклав шлюб та від того часу фактично мешкає за іншою адресою.

Проте, кривдник, систематично чинить відносно неї домашнє насильство, яке проявляється у вигляді систематичних словесних образ в її бік, висловлюється нецензурною лайкою, безпідставно, кричить, погрожує фізичною розправою, навіює почуття провини, невпевненості. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння з’ясовує стосунки в агресивній формі, руйнує її власне майно, телефонує продовжуючи залякувати, нецензурно лаятися чим принижує її честь та гідність.

Систематично, дії кривдника змушують її викликати поліцію, щоб захистити своє життя, працівниками поліції складаються протоколи про
адміністративні правопорушення за ст. 173-2 КУпАП вчинення домашнього насильства в сім’ї та виносяться термінові заборонні приписи із забороною в будь-який спосіб контактувати. Втім він все рівно не залишає її у спокої та вона не маю змоги спокійно находитися в себе в дома.

 

Судом видано обмежувальний припис відносно чоловіка.

Та встановлено наступні заходи обмеження прав та покладено на нього такі обов’язки:

- заборонено чоловіку перебувати у місці реєстрації проживання (перебування) заявниці ;

- заборонено наближатися до неї на відстань у 200 метрів, а також до інших місць частого відвідування постраждалою особою;

- заборонено вести листування, телефонні переговори із  заявницею або контактувати з нею через інші засоби зв`язку особисто або через третіх осіб.

 

Обмежувальний припис видати строком на один місяць.

 

Зазначимо, що рішення суду підлягає негайному виконанню.