flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відправка судових повісток у вигляді SMS повідомлень

05 березня 2014, 16:50

          Ленінський районний суд м. Миколаєва, вважає за необхідне повідомити громадян, що відповідно до Наказу Державної Судової Адміністрації України «Про реалізацію проекту щодо надсилання судами SMS - повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження) у місцевих та апеляційних судах» від 20.09.2013 за № 119, з 1 жовтня 2013 року запроваджено порядок щодо надсилання судами учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у формі SMS - повідомлень.

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS - повідомлення учаснику судового процесу необхідно подати заявку про намір отримання судової повістки за допомогою SMS - повідомлення у відповідній справі. Така заявка оформлюється безпосередньо у суді або через роздрукування та заповнення форми на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою: court.gov.ua.

Крім того, Наказом Державної Судової Адміністрації України «Про реалізацію проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу» від 31.05.2013 за № 72 зі змінами внесеними Наказом Державної Судової Адміністрації України від 14.06.2013 за № 81 у всіх місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції з 17 червня 2013 року запроваджується порядок обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу в частині надсилання наряду з процесуальними документами у паперовому вигляді, також документів у електронному вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді учасник судового процесу повинен зареєструватися в системі обміну електронними документами, яка розміщена на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою: court.gov.ua.

Зі зразками заявок про отримання процесуальних документів у електронному вигляді та отримання судових повісток в електронній формі за допомогою ЗМЗ - повідомлень, усі бажаючі мають можливість ознайомитись на офіційному веб-порталі Судової влади України за адресою: court.gov.ua.

Дані послуги впроваджено для зручності громадян з їх власної згоди, з метою вдосконалення роботи суду, своєчасного повідомлення учасників судового процесу про дату та час судового засідання і для швидкого отримання ними копій процесуальних документів.

Повернутися до звичайних повісток теж можна будь-якої миті, письмово повідомивши про це суд.


 

 


 

Помічник судді Ленінського районного суду м. Миколаєва                                               Т.Є. Сулима