flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сметрельна ДТП у якій загинули водій та пасажир таксі, - судом допитано потерпілих

19 лютого 2020, 17:00

Сьогодні, 19 лютого 2020 року, відбулося судове засідання у кримінальному провадженні відносно чоловіка, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

В судовому засіданні було оголошено обвинувальний акт, цивільні позови потерпілих та допитано потерпілих.

Потерпілі пояснили, що до ДТП не були знайомі із обвинуваченим, свідками ДТП вони не були. Потерпілі М. зазначили, що обвинуваченим відшкодовано їх витрати, пов’язані із похованням, проте наголосили, що обвинувачений навіть не вибачився перед ними. Потерпіла Х. зазначила, що також не чула вибачення від обвинуваченого. Потерпілі просять стягнути з обвинуваченого компенсацію моральної шкоди у розмірі 1 000 000,00 грн. для кожного.

Крім того, прокурором було заявлено клопотання про продовження строків домашнього арешту обвинуваченому на 2 місяці.

Захисник та обвинувачений просили зважити, що обвинувачений є студентом та  потребує можливості відвідувати заняття. Це робить доцільним обмеження домашнього арешту нічним часом.

Також, до суду надійшло клопотання власника автомобіля «Лексус», про скасування арешту на автомобіль.

Усі учасники процесу заперечували проти його задоволення.

Суд проголосив ухвалу щодо зміни для обвинуваченого цілодобового домашнього арешту, на домашній арешт на певний період доби, тобто на заборону залишати місце проживання з 20:00 до 07:30 наступного дня, строком до 18.04.2020, з покладенням на обвинуваченого певних обов’язків.

В задоволенні клопотання щодо скасування арешту автомобіля «Лексус» - відмовлено.

Наступне судове засідання у кримінальному провадженні відбудеться  24.03.2020 о 14:30.

 

Нагадаємо, що 7 грудня 2019 року близько 2:30 на пр. Богоявленському в Інгульському районі міста Миколаєва відбулась дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів Lexus, під керуванням 21-річного водія, та Daewoo Lanos, за кермом якого перебував 36-річний таксист. Внаслідок ДТП водій та пасажир автомобіля Daewoo Lanos загинули на місці події.

Ухвала суду від 19.02.2020