flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сметрельна ДТП у якій загинули водій та пасажир таксі, - відбулося підготовче судове засідання

04 лютого 2020, 09:52

Вчора, 03 лютого 2020 року, відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні відносно 21-річного водія, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб).

Під час підготовчого судового засідання прокурор заявив суду клопотання про продовження строків домашнього арешту обвинуваченому на 2 місяці.

Захисник та обвинувачений в цілому не заперечували проти продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, але просили зважити, що обвинувачений на даний час перебуває на стаціонарному лікуванні, тому не знаходиться з поважних причин вдома. Крім того, він є студентом та  потребує можливості відвідувати заняття. Це робить доцільним обмеження домашнього арешту нічним часом.

Вислухавши думку учасників судового провадження, суд вважав, що клопотання прокурора щодо продовження строків домашнього арешту обвинуваченому підлягає задоволенню та продовжив запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 03.03.2020, з покладанням на нього ряду обов’язків.

Судовий розгляд у кримінальному провадженні призначено у відкритому судовому засіданні у залі суду, одноособово, на 19.02.2020 на 13:30.

 

Нагадаємо, що за версією слідства 7 грудня 2019 року близько 2:30 на пр. Богоявленському в Інгульському районі міста Миколаєва відбулась дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів Lexus, під керуванням 21-річного водія, та Daewoo Lanos, за кермом якого перебував 36-річний таксист. Внаслідок ДТП водій та пасажир автомобіля Daewoo Lanos загинули на місці події.