flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду на "Урок справедливості" завітали учні четвертого класу

13 грудня 2019, 12:36

До Ленінського районного суду м. Миколаєва 13 грудня 2019 року, на «Урок справедливості», завітали школярі – учні 4-В класу Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. № 56, разом зі своїм класним керівником – Каур Оксаною Анатоліївною.

Суддя-спікер Ленінського районного суду м. Миколаєва – Миколай Коновець  розпочав «Урок справедливості» з бесіди, під час якої поцікавився, що діти знають про суд, як вони вирішують конфлікти між собою, хто їм допомогає в цьому, як розуміють поняття «справедливість» і як її можна відновити через суд? Між учасниками відбувся активний діалог, який був досить насиченим та змістовним.

Далі діти з надзвичайною цікавістю переглянули анімаційне відео про спір Жирафа та Слона і спробували, замість судді – Черепахи, самотужки розібратися, на чиєму боці правда та що ж таке справедливе рішення. 

Незважаючи на свій вік і на те, що діти ще не вивчають правознавство, завдяки своїй кмітливості та спостережливості їм з легкістю вдалося вирішити мультиплікаційний спір. Діти були дуже активні, задавали багато запитань і з впевненістю висловлювали власні думки та обґрунтовували їх.

Дуже вдячні класному керівнику  за те, що прийняли наше запрошення.

Сподіваємося на те, що захід був корисним для всіх його учасників і на те, що діти, як і ми, отримали позитивні емоції та приємні враження.