flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом задоволено клопотання про відвід колегії суддів у справі стосовно обвинуваченого у розстрілі подружжя біля приміщення суду

11 грудня 2019, 16:15

Колегія суддів Ленінського районного суду м. Миколаєва у складі: головуючого - судді Кирильчука Олега Ігоревича, суддів: Рум’янцевої Н. О. та Коваленка І. В., в судовому засіданні, що відбулося сьогодні 11.12.2019, задовольнила клопотання захисника обвинуваченого про відвід колегії суддів.

Нагадаємо, чоловіка обвинувачують у розстрілі подружжя біля будівлі Ленінського районного суду м. Миколаєва. Подія відбулася у січні 2019 року, після проголошення рішення у цивільній справі, яка розглядалася суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва.

 

Кримінальне провадження буде передано до апарату суду для заміни суддів в порядку ч.3 ст.35 КПК України.

 

Відповідно до ч. 3 ст. 35 КПК України визначення судді (запасного судді, слідчого судді) або колегії суддів для конкретного судового провадження здійснюється автоматизованою системою документообігу суду під час реєстрації відповідних матеріалів, скарги, клопотання, заяви чи іншого процесуального документа за принципом вірогідності, який враховує кількість проваджень, що знаходяться на розгляді у суддів, заборону брати участь у перевірці вироків та ухвал для судді, який брав участь в ухваленні вироку або ухвали, про перевірку яких порушується питання, перебування суддів у відпустці, на лікарняному, у відрядженні та закінчення терміну їх повноважень.