flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом видано обмежувальний припис домашньому кривднику

27 листопада 2019, 16:45

Ленінським районним судом м. Миколаєва 27 листопада 2019 року видано обмежувальний припис відносно чоловіка, 1983 року народження.

Заявниця звернулася до суду з заявою про видачу обмежувального припису у відношенні свого чоловіка – Сергія, 1983 року народження, мотивуючи свої вимоги тим, що перебуває з ним в зареєстрованому шлюбі, мають сина, 2009 року народження, сімейне життя не склалося і вона звернулася до суду з позовом про розірвання шлюбу. З часу припинення фактичних сімейних відносин, чоловік переслідує її, залякує та ображає принизливими образами. Вночі навідувався до помешкання заявниці, залякував її та влаштовував скандали. Зазначала, що сама не в змозі припинити такі дії чоловіка та неодноразово зверталася до органів поліції за допомогою. В період з липня до жовтня 2019 року нею було здійснено п’ять викликів поліції.

Суд дійшов до висновку, що в даному випадку наявне психологічне насильство, що вчиняє чоловік щодо заявниці. Також ухвалюючи рішення, суд взяв до уваги поведінку чоловіка у судовому засіданні при розгляді заяви та поза межами зали судових засідань в приміщенні суду, яке виражалося в неприхованій агресії та образах на адресу заявниці.

Відносно чоловіка встановлено наступні заходи обмеження прав та покладено на нього такі обов’язки:

  • чоловіку заборонено наближатися на відстань меншу ніж 100 м до заявниці, до її місця проживання та до місця роботи;
  • заборонено вести листування. Телефонні переговори з заявницею або контактувати з нею через інші засоби зв’язку особисто і через третіх осіб.

 

Обмежувальний припис виданий строком на три місяці.

Зазначимо, що рішення суду підлягає негайному виконанню.