flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Понад 4 роки за ґратами проведе чоловік, що промишляв грабежами, шахрайством та крадіжками

09 листопада 2019, 10:19

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок чоловіку, якого обвинувачували у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 186 ч. 2 КК України (тобто, відкритому викраденні чужого майна (грабежі), вчинений повторно); ст. 190 ч. 2 КК України ( заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайстві), вчиненому повторно; ст. 185 ч. 2 КК України (таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому повторно).

 

Згідно з вироком суду, обвинувачений у травні 2019 року в нічний час на подвір’ї одного з будинків по пр. Миру в м. Миколаєві, шляхом ривку, заволодів належним потерпілому Д. мобільним телефоном та золотими прикрасами, спричинивши потерпілому матеріальні збитки на загальну суму 21 434 грн.

У подальшому, також у травні 2019 року, обвинувачений перебуваючи біля супермаркету «Копійка», під приводом покататися, заволодів належним малолітньому потерпілому Ч. велосипедом чорно-оранжевого кольору, вартістю 4 500 грн.

Наприкінці травня 2019 року, обвинувачений перебував на території Миколаївського юридичного ліцею, під приводом знайти свій загублений телефон, шляхом здійснення телефонного дзвінка, заволодів належним потерпілому П. телефоном та належним В. планшетом, що перебували у користуванні їх малолітніх дітей, заподіявши матеріальну шкоду на суму 3 399 грн. та 4 485 грн.

Крім того, наприкінці травня 2019 року, знаходячись біля одного з будинків по пр. Миру в м. Миколаєві, скориставшись тим, що потерпілий Г. заснув, таємно заволодів належним йому майном, спричинивши матеріальну шкоду на суму 16 266 грн.

Також, у травня 2019 року обвинувачений знаходячись біля піцерії «Соле Мио» на пр. Миру в м. Миколаєві, скориставшись тим, що потерпілий Д. не спостерігає за його діями, таємно викрав належний йому мобільний телефон, заподіявши потерпілому матеріальну шкоду на суму 4 315 грн. 

Обвинувачений визнав себе винним та не оспорював фактичних обставин пред’явленого обвинувачення. 

З метою виправлення обвинуваченого і запобігання вчинення ним нових злочинів, суд вважав за необхідне призначити йому покаранн у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.