flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у нападі на чоловіка біля ДП НВКГ «Зоря-Машпроект» взято під варту

16 вересня 2019, 08:52

13 вересня 2019 року, Ленінський районний суд м. Миколаєва обрав запобіжний захід відносно чоловіка, якого підозрюють у вчиненні розбійного нападу (ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 50-річний чоловік підозрюється в тому, що 12.09.2019 близько 12 год. 00 хв., знаходячись біля центрального входу ДП НВКГ «Зоря-Машпроект», яке розташовано за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 43-А, побачив раніше незнайомого йому Г. Після чого реалізуючи умисел спрямований на вчинення розбійного нападу на останнього з метою заволодіння його майном, підійшов до потерпілого в той час як він знаходився біля свого автомобіля «Фіат Добло» і здійснив напад, накинувши на шию потерпілого попередньо приготовлений для вчинення злочину шнур та почав душити останнього. При цьому підозрюваний висловив вимогу негайної передачі йому грошових коштів. В ході вказаних дій, для подолання фізичного опору потерпілого, підозрюваний збив його з ніг та продовжував душити останнього, при цьому заволодівши грошовими коштами потерпілого у сумі 300,00 грн., які знаходились поруч.

В подальшому підозрюваний з місця вчинення злочину зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на вказану суму.

Невдовзі його розшукали поліцейські слідчо-оперативної групи. Виявилось, що під час втечі зловмисник загубив свій паспорт. Правоохоронці знайшли його та встановили місцеперебування злочинця.

Розглянувши клопотання, суд обрав відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.

 

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.