flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом встановлено факт народження дитини на тимчасово окупованій території України

01 липня 2019, 09:36

Ленінським районним судом м. Миколаєва ухвалено рішення та задоволено заяву громадянина П. про встановлення факту народження її онуки на тимчасово окупованій території України.

В обґрунтування заявлених вимог заявниця зазначила, що вона є рідною бабусею новонародженої дитини, яка народилася від її доньки 19.07.2018 в м. Саки Автономної Республіки Крим, що підтверджується довідкою Сакської районної лікарні від 14.03.2019. Звернувшись до міського відділу ДРАЦС щодо реєстрації народження дитини, заявниці було відмовлено у зв’язку з тим, що на підтвердження факту народження дитини заявником було пред’явлено документи, видані на території, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження. Встановлення факту народження дитини необхідно для отримання свідоцтва про народження. 

Приймаючи до уваги, що законом не передбачено іншого порядку встановлення факту народження дитини, що надасть можливість отримати заявниці свідоцтво про народження її онуки, виданого державним органом України, для отримання батьками дитини, які є громадянами України, допомоги при народженні дитини, суд приходить до висновку про задоволення заяви.

З інформацією щодо повного тексту рішення можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/3115/19). 

Зазначимо, що рішення суду ще на набрало законної сили.