flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду - Надія Рум'янцева брала участь у зустрічі суддів Південного регіону з очільниками судової влади

25 червня 2019, 17:29

Голова Ленінського районного суду м. Миколаєва – Надія Рум’янцева брала участь у зустрічі суддів Херсонської, Миколаївської та Одеської областей всіх юрисдикцій з очільниками судової влади країни, яка відбулася 25 червня 2019 року у Херсонському апеляційному суді.

Темою зустрічі суддів стала: «Єдність судової практики».

Участь у вказаному заході брали Голова Вищої ради правосуддя - Володимир Говоруха, Голова Верховного Суду - Валентина Данішевська, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України - Сергій Козьяков, Голова Ради суддів України - Олег Ткачук, Голова Державної судової адміністрації України - Зеновій Холоднюк.

Одна з основних насущних проблем, яка обговорювалася на зустрічі - питання кадрового забезпечення суддівської гілки влади.

Згідно із даними статистики, у судах Миколаївської області за штатним розписом має здійснювати правосуддя 151 суддя, фактично працюють 104 судді; у Одеській області 279 та 191 суддя відповідно; у Херсонській області – 142 та 100 суддів. При цьому близько дев’яти судів у кожному із регіонів не мають достатньо суддів для формування колегії, у 4 судах Миколаївщини та Одещини працює лише по 1 судді.