flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майже 2,5 тис. гривен штрафу сплатить військовослужбовець за недбале ставлення до служби

14 червня 2019, 08:06

Ленінський районний суд м. Миколаєва розглянув справу про адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 172-15 КУпАП (тобто, недбале ставлення  військової службової особи до військової служби) відносно громадянина П., 1978 року народження, військовослужбовця. 

З постанови вбачається, що 15.03.2019, на території однієї з військових частин м. Миколаєва, майор П., будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом, тимчасово виконуючі обов’язки командира військової частини, в умовах особливого періоду, склав протокол про військове адміністративне правопорушення відносно військовослужбовця за контрактом з порушенням вимог КУпАП, чим вчинив недбале ставлення  зазначене правопорушення.

Правопорушник до суду з’явився, обставини викладені в протоколі про адміністративне правопорушення  підтвердив, вину у вчиненому правопорушенні визнав в повному обсязі, щиро розкаявся у вчиненому.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 2 465 грн. 

Зазначимо, що постанова суду не набрала законної сили.