flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Потерпілий замість посилки з товаром, отримав у відділенні «Нової пошти» ґрунт зі сміттям, - до суду надійшов обвинувальний акт відносно шахрая

19 квітня 2019, 11:18

18 квітня 2019 року до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшов обвинувальний акт відносно чоловіка, якого обвинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві) вчиненому повторно).

За версією слідства, обвинувачений в липні 2018 року, розмістив на торгівельному інтернет-сайті «OLX» оголошення про продаж садового тенту за ціною 1 200 грн. Потерпілий знайшов це оголошення та здійснив замовлення зазначеного товару, при чому вони домовились, що оплату потерпілий здійснить на банківську карту обвинуваченого, після відправлення тенту через відділення «Нова пошта». Обвинувачений, під приводом здійснення відправлення посилки з садовим тентом, відправив потерпілому посилку в якій знаходився ґрунт зі сміттям, а потерпілий в свою чергу перерахував гроші на картку обвинуваченого за відправлену посилку.

Своїми діями обвинувачений спричинив потерпілому матеріальну шкоду на суму 1 200 грн.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого суддю – Коваленка Ігоря Володимировича.