flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення зборів суддів Ленінського районного суду м. Миколаєва щодо кризового стану суду у здійсненні правосуддя

14 березня 2019, 10:55

Шановні співгромадяни та громада міста Миколаєва і Миколаївській області!

Ленінський районний суд міста Миколаєва розуміє, що послуги з відправлення правосуддя, які він надає, є показником Вашої крайньої нужди у вирішені життєвої проблеми або потребою в отриманні захисту порушених прав та свобод.

Втім, можливість вирішення зазначених питань, мешканцям другого за величиною району нашого міста, ґрунтується не тільки на ентузіазмі та фізичних силах  суддів та колективу суду в цілому, але й насамперед від заповнення науково обрахованого штату суду.

Так, станом на 14 березня 2019 року, 5 з 14 (за штатним розписом) посад суддів є вакантними.

З різних підстав, на цей час, повноваження на  відправлення  правосуддя мають лише чотири судді, з яких щодо одного триває розгляд заяви Вищою радою правосуддя про звільнення у відставку, інший суддя працює у судді тимчасово, перебуваючи у відряджені до вересня 2019 року (розподіл справ якому припиняється у липні 2019 року за Положенням про автоматизований розподіл справ у суді).

Тому доводимо до Вашого відома, що найближчим часом у суді фактично працюватиме 2 судді з 14.

Через що просимо усіх небайдужих з розумінням ставитися до строків  розгляду справ, які вочевидь будуть довші за передбачені процесуальними кодексами. Також зауважуємо, що справи призначаються до розгляду за хронологією надходження до судді, єдиним виключенням є соціальна значущість питання (захист прав та інтересів дітей, інвалідів, осіб, які потребують медичної та соціальної допомоги тощо).

За таких умов намагання прискорити розгляд своєї справи шляхом подачі скарг тощо, не може вплинути на позитивне вирішення цього питання, через надмірне навантаження працюючих суддів.

Маємо надію на скоріше вирішення проблеми шляхом призначення на вакантні посаді суддів та повернення до відправлення правосуддя суддів, які не мають на цей час повноважень, але розгляд цього питання  залежить виключно від  рішень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, до якої колектив суду звертався неодноразово.

Заздалегідь дякуємо за розуміння!

 

Колектив суддів Ленінського районного суду міста Миколаєва

14.03.2019