flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом задоволено заяву про відвід головуючому у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва

31 січня 2019, 09:48

Сьогодні, 31 січня 2019 року суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва  було розглянуто заяву захисника про відвід головуючому судді у кримінальному провадженні на підставі обвинувального акту по обвинуваченню керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство)) та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання потерпілої до замаху на надання неправомірної вигоди – службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища), з підстав порушення порядку визначення судді для розгляду справи, в зв'язку з тим, що вказане провадження, як підслідне Національному антикорупційному бюро України, може розглядатися колегіально у складі трьох суддів. 

Суд вважав, що визначення суддів для розгляду кримінального провадження по обвинуваченню керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва здійснено з порушенням вимог п.п.2.3.23 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, а так і ч.3 ст.35 КПК України, що є підставою для відводу судді, передбаченою п.5 ч.1 ст.75 КПК України, а тому задовольнив заяву захисника про відвід головуючого судді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

З інформацією щодо тексту ухвали можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/7862/18).