flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину: до суду надійшов обвинувальний акт з угодами про визнання винуватості

05 грудня 2018, 08:45

04 грудня 2018 року, до Ленінського районного суду м. Миколаєва  надійшов обвинувальний акт з угодами про визнання винуватості, відносно

 22-річної жінки, яку обвинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 383 КК України (у завідомо неправдивому повідомленні суду, прокурору, слідчому або органу дізнання про вчинення злочину, поєднаному з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочину, з корисливих мотивів)

та 22-річного чоловіка, якого обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 384 КК України ( тобто, у наданні завідомо неправдивих показань свідка, поєднаного з обвинуваченням у особливо тяжкому злочині, зі штучним створенням доказів, з корисливих мотивів).

За версією слідства, 07 липня 2018 року о 04 год. ранку, обвинувачена за телефоном «102» повідомила про вчинення розбійного нападу (тобто особливо тяжкого злочину). Після приїзду слідчо-оперативної групи, обвинувачена в приміщенні УПЛ «Національної лотереї», що знаходиться по вул. Космонавтів в м. Миколаєві, будучи письмово попередженою про кримінальну відповідальність, при складанні протоколу про прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення, зробила завідомо неправдиве повідомлення про те, що 07 липня 2018 року о 3:55 год. двоє невстановлених осіб, проникли у зазначене вище приміщення та погрожуючи їй застосуванням насильства з застосуванням пістолетів, заволоділи грошовими коштами УПЛ «Національної лотереї» в сумі приблизно 21 000 грн., після чого зникли з місця вчинення злочину.

Обвинувачений, 10 липня 2018 року будучи письмово попередженим про кримінальну відповідальність при допиті в якості свідка, надав завідомо неправдиві свідчення слідчому  про те, що 07 липня 2018 року о 3:55 год. двоє невстановлених осіб, проникли у зазначене вище приміщення та погрожуючи обвинуваченій, застосуванням насильства з застосуванням пістолетів, заволоділи грошовими коштами УПЛ «Національної лотереї» в сумі приблизно 21 000 грн., після чого зникли з місця вчинення злочину. Крім того, надав  штучно створені докази слідчому, а саме: план-схему прилеглої території до вигаданого місця скоєння кримінального правопорушення із власноручно зазначеним напрямком руху неіснуючих нападників, чим ще більше ввід в оману орган досудового розслідування.

Запобіжні заходи під час досудового слідства обвинуваченим не обиралися.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено, що кримінальне провадження буде розглядати суддя – Васильченко Наталя Олександрівна.