flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав та стягнуто аліменти з матері, що свідомо ухиляється від виконання обов’язків стосовно своєї малолітньої доньки

05 грудня 2018, 09:09

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадянки Ч. про позбавлення батьківських прав матері, малолітньої Марії, 2012 року народження та стягнення з відповідачки аліментів на утримання дитини. 

Позивач звернулася до суду з позовом про позбавлення відповідачки батьківських прав відносно її малолітньої доньки Марії, 2012 року народження та стягнення з відповідачки аліментів на утримання дитини.

Свої вимоги мотивувала тим, що 12.12.2017 року помер батько дитини, позивач є бабусею малолітньої Марії, 2012 року народження по лінії батька. Вихованням дитини з самого народження займався батько та бабуся, відповідач ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дитини не цікавиться, не відвідує, вихованням не займається, жодної матеріальної допомоги на її утримання не надає. 

Відповідачка в судове засідання не з’явилася, повідомлена судом про розгляд справи  належним чином, причини  неявки суду не повідомила. Своїм правом на подання відзиву на позовну заяву не скористалася. 

Оцінивши всі зібрані по справі докази, врахувавши інтереси дитини для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя, повного та всебічного розвитку, та зважаючи на те, що відповідачка ухиляється від виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню дитини, суд прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню. 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/4425/18).

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.