flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок військовослужбовцю, якого обвинувачували у дезертирстві

15 листопада 2018, 09:27

Ленінський районний суд м. Миколаєва визнав винним військовослужбовця у дезертирстві, тобто у самовільному залишенні військової частини з метою ухилитися від військової служби, вчиненого в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 408 КК України).

Суд встановив, що на початку червня 2016 року чоловік був призваний Жовтневим РВК міста Миколаєва для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України та призначений на посаду в одній з військових частин м. Миколаєва.

11 грудня 2017 року військовослужбовець діючи умисно, з метою ухилення від військової служби, в умовах особливого періоду, самовільно залишив військову частину та незаконно перебував за фактичним місцем проживання за адресою, проводячи час на власний розсуд, приховуючи свою належність до Збройних Сил України, при цьому усвідомлюючи те, що він розшукується правоохоронними органами, як військовослужбовець, який самовільно залишив військову частину з метою ухилитись від військової служби назавжди.

02.08.2018 військовослужбовець добровільно з’явився до військової прокуратури Миколаївського гарнізону, чим повідомив про себе, як про військовослужбовця, який самовільно залишив військову частину з метою ухилитись від військової служби назавжди.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та щиросердно розкаявся.

Розглянувши справу, суд визнав його винним у скоєнні кримінального правопорушення і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з випробуванням строком на 3 роки.

 

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/5473/18).

 

прес-секретар суду