flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки позбавлення волі - покарання за повторне незаконне придбання та зберігання наркотиків

12 листопада 2018, 09:50

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок чоловіку, якого обвинувачували у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 ч. 2 КК України (тобто, у незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, вчиненому повторно). 

Так, згідно з вироком суду, обвинувачений К. 18.04.2018 близько 17.45 год був затриманний працівниками поліції на зупинці громадського транспорту "Південна" по пр. Богоявленському в м. Миколаєві і при собі зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, вагою 0,4215 гр., який в той же день, раніше придбав у невстановленої особи, без мети збута.

Обвинувачений в судовому засіданні визнав себе винним і показав, що 18.04.2018 близько 17.00 год., на вул. Південній придбав у невстановленої особи опій, який ця особа залишила на його замовлення в обумовленому місці в пластиковій трубці, та після цього був затриманий поліцейськими. У вчиненому кається. 

При призначенні покарання, суд врахував, що обвинуваченим вчинено злочин середньої тяжкості, особу обвинуваченого, який неодноразово судимий за вчинення аналогічних злочинів, вже звільнявся судом від відбування покарання з випробуванням,  є наркозалежною особою, хоча і вживає заходів до позбавлення від наркотичної залежності і позитивно характеризується, обставину, що пом'якшує покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, та з метою виправлення обвинуваченого і запобігання вчиненню ним нових злочинів, вважав за необхідне призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/2939/18).

прес-секретар суду