flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти Миколаївського інституту права Національного університету "Одеська Юридична Академія"

09 листопада 2018, 08:02

У нашому суді вже не вперше проводяться Дні відкритих дверей, метою проведення яких є ознайомлення з роботою суду, підвищення загального рівня правової культури населення та формування поваги до суду.

Приємно, що навчальні заклади нашого міста з задоволенням співпрацюють з судом у цьому напрямку, адже студенти-правники – це майбутні працівники апарату суду, помічники суддів, судді, прокурори, адвокати.

Так і вчора, 08 листопада 2018 року, наш суд відкрив свої двері студентам 5 курсу магістратури Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська Юридична Академія», які завітали до нас зі своїм викладачем – Матвієнком Сергієм Андрійовичем.

Зустріла наших гостей начальник відділу з питань організаційної роботи канцелярії суду – Бреженюк Ніна Сергіївна, яка провела для студентів екскурсію підрозділами суду і розповіла гостям про автоматизовану систему документообігу суду, реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок звернення до виконання судових рішень та ще багато цікавого про роботу суду.

Далі, студенти мали можливість поспілкуватися з суддями нашого суду.

З початку про свій досвід розгляду кримінальних проваджень та працю слідчим суддею, молодим колегам, розповів суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва – Кирильчук Олег Ігорович.

Далі наші гості мали нагоду дізнатися про новели цивільного процесу та про досвід розгляду цивільних справ від судді – Кокорєва Вячеслава Валентиновича.

Цей захід дав можливість студентам дізнатися про організацію роботи у суді, на власні очі побачити, як працюють судді та апарат суду, а також поспілкуватися із суддями, отримати від них величезний багаж практичних вмінь, а також порад стосовно ефективного використання законодавства.

Вдячні кандидату юридичних наук, доценту кафедри загальнотеоретичної, конституційної та цивілістичної юриспруденції Миколаївського інституту права Національного Університету «Одеська Юридична Академія» - Достдар Руслані Миколаївні за постійну співпрацю.

Сподіваємося на те, що захід був корисним для всіх його учасників і на те, що студенти, як і судді нашого суду, отримали позитивні емоції та приємні враження.

прес-секретар суду