flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знаходимо час і для занять спортом

26 жовтня 2018, 14:05

Усім, хто працює у суді, знайома ситуація, коли часу не вистачає навіть на обід, не кажучи вже про заняття спортом.

Проте, залишаючись в нерухомому положенні протягом усього дня, ми ризикуємо не тільки з легкістю набрати парочку зайвих кілограмів, але і заробити серйозні проблеми з суглобами і хребтом.

А найвірогідніше, наслідок нестачі руху - це зниження працездатності!

Не варто забувати і про довгограючу вигоду занять спортом. Здорові та активні співробітники беруть набагато менше лікарняних, не кажучи вже про те, що працюють набагато активніше і енергійніше.

Зрозуміло, проблему потрібно вирішувати, але дозволити собі регулярні тренування в спортзалі або хоча б прогулянки пішки може далеко не кожен.

З огляду на те, наскільки спорт важливий для здоров'я, ми задалися питанням, чому не займатися спортом там, де ми проводимо значну частину нашого життя, - на роботі?

Після переїзду суду до нового приміщення наша мрія про заняття спортом на роботі стала здійсненою. На початку 2018 року керівництво суду виділило нам місце під невеликий спортзал для занять пілатесом. Ми знайшли собі тренера з пілатесу – чудову дівчину на ім’я Надія (наш тренер, це окрема історія, ми всі у захваті від неї). Купили собі килимки для занять фітнесом, м’ячі, фітнес-гумки, поставили в залі ноут-бук з колонками і почали заняття пілатесом, стретчингом і бодіфлексом.

Доречі, пілатес являє собою серію вправ у повільному темпі. Як і у інших видів фітнесу або фізкультури, результатом регулярних занять пілатесом стають оздоровлення суглобів і зміцнення м'язів, зняття напруги і болю в тілі, корекція ваги, поліпшення постави, нормалізація сну, поліпшення самопочуття.

Термін «стретчинг» походить від англійського слова stretch, що перекладається як «тягнутися», «розтягуватися», і має на увазі виконання комплексу певних вправ. Таке тренування спрямована на інтенсивну розтяжку всіх груп м'язів, сухожиль і відмінно підходить для загального схуднення. Вже після місяця тренувань тіло стає більш підтягнутим і гнучким. І це без особливих фізичних навантажень!

Бодіфлекс - це техніка діафрагмового дихання, досить глибокого, при якому клітини людини глибоко насичуються киснем. Супроводжується дихання не дуже складними, доступними для сприйняття тренуваннями, які дають можливість придбати початкову пружність як шкірі, так і м'язової маси. На такі тренування не витрачається багато часу, а головний фактор для досягнення оптимального позитивного ефекту за системою бодіфлекс - це правильне дихання і регулярні заняття, які проводять на порожній шлунок.

Ми займаємось тричі на тиждень, вже майже рік. Наш колектив спортсменів постійно збільшується. Всі хто займається дуже задоволені такими заняттями, а ще більше тим, що для цього не треба ще десь йти після роботи.

Фізична культура і спорт є складовою частиною загальної культури суспільства, яка спрямована на зміцнення здоров’я, розвитку фізичних, морально – вольових та інтелектуальних здібностей людей, гармонійного формування особистості.

Однак, в кінцевому рахунку, важливо не те, як і яким спортом ви займаєтесь, важливо знайти час і місце для цього.

Вважаємо, що співробітники, які проходять разом через випробування фізичними навантаженнями, краще один до одного ставляться, мають кращий командний дух. Протягом цього року, заняття спортом на роботі стали невід'ємною частиною нашої культури, яку з радістю підтримують наші новачки.

 

прес-секретар суду