flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників судових процесів!

18 жовтня 2018, 11:28

Внесеними наприкінці грудня 2017 року змінами до процесуальних кодексів та ряду інших законів (в частині судового процесу), визначені рекомендовані для Державної судової адміністрації України терміни впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі ЄСІТС).

Зокрема, кодексами передбачено, що ЄСІТС почне функціонувати через 90 днів із дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС.

Передбачається, що ЄСІТС покликана забезпечувати обмін документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу, фіксування судового процесу, участь учасників судового процесу в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Для цього потрібно буде зареєструвати свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС.

 

На теперішній час в Ленінському районному суді м. Миколаєва розпочато переведення матеріалів справ в електронну форму.

        Вказані заходи є необхідними для повноцінного запровадження ЄСІСТ з 01 січня 2019 року та забезпечення її нормальної роботи у суді.

       Звертаємося до учасників судових процесів з проханням разом з документами, які подаються до суду (позовні заяви, заяви, клопотання, скарги, тощо) додатково надавати їх скановані копії зручним для Вас способом:

  • на офіційну електронну пошту суду: inbox@ln.mk.court.gov.ua;
  • до суду разом з паперовими документами на з’ємному носії (флеш-накопичувач).

Звертаємо увагу на формат відсканованих документів: чорно-білий колір формат PDF;

 Дякуємо за розуміння та сподіваємось на співпрацю!