flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом позбавлено батьківських прав жінку, що свідомо ухилялася від виконання обов’язків стосовно власної доньки

18 жовтня 2018, 11:13

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва задоволено позовні вимоги громадян К. про позбавлення батьківських прав громадянинки П., відносно її доньки Марії, 2010 року народження. 

0 квітня 2018 року позивачі звернулися із позовом до відповідачки П., яким просили суд позбавити відповідачку батьківських прав відносно доньки Марії, 2010 року народження. Обґрунтовували свої вимоги ти, що: позивач К. та  відповідачка П., є батьками малолітньої Марії, 2010 року народження; 25 березня 2013 року Рішенням Ленінського районного суду м. Миколаєва, шлюб між сторонами розірвано та визначено місце проживання дитини; на теперішній час відповідачка ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, здоров’ям дитини не цікавиться, не відвідує, вихованням не займається, жодної матеріальної допомоги на її утримання не надає, від сплати аліментів ухиляється. 

Відповідачка в судове засідання не з'явилася, про час і місце розгляду справи повідомлялася належним чином. 

З урахуванням та на підставі наданих доказів, суд вважав доведеним той факт, що відповідачка від виконання своїх батьківських обов'язків відносно доньки ухиляється,  що має негативні наслідки для виховання дитини, у зв'язку з чим вимоги про позбавлення його батьківських прав підлягають задоволенню, як такі, що відповідають найвищім інтересам дитини. 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/1960/18). 

Зазначимо, що заочне рішення суду ще не набрало законної сили.

 

прес-секретар суду