flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Дмитро Губницький та Вячеслав Кокорєв стали спікерами семінару-тренінгу для студентів Миколаївського інституту права Національного Університету «Одеська Юридична Академія»

16 жовтня 2018, 16:17

11 жовтня 2018 року у Миколаївському інституті права Національного університету «Одеська юридична академія» для студентів бакалаврату та магістратури відбувся семінар-тренінг на тему: «Особливості розгляду цивільних справ в судах».

Спікерами заходу стали судді Ленінського районного суду м. Миколаєва – Дмитро Григорович Губницький та Вячеслав Валентинович Кококрєв

На початку зустрічі спікери обговорили самі проблематичні правові питання, які існують в Україні: різниця між практикою та теорією, особливості трактування законодавства, важливість створення власної правової позиції та роль доказів при розгляді справи.

Основна частина тренінгу була присвячена саме цивільному праву, на ній звертали увагу на способи забезпечення виконання зобов’язань (порука, гарантія та застава), способи захисту речових прав, застосування міжнародних договорів у законодавстві України, захист прав споживачів, значення висококваліфікованих юристів, проблеми конвертування моральної шкоди в гривнях, зміни в практиці підходів до розгляду справ та багато іншого.

Цей семінар-тренінг дав можливість студентам поспілкуватися із суддями, отримати від них величезний багаж практичних вмінь та порад стосовно ефективного використання чинного законодавства.

Дуже вдячні кандидату юридичних наук, доценту кафедри загальнотеоретичної, конституційної та цивілістичної юриспруденції Миколаївського інституту права Національного Університету «Одеська Юридична Академія» - Достдар Руслані Миколаївні за співпрацю, за запрошення та організацію такого цікавого й корисного для всіх заходу.

До речі, хочеться зазначити, що в найближчому майбутньому студенти Миколаївського інституту права Національного Університету «Одеська Юридична Академія» планують відвідати Ленінський районний суд м. Миколаєва та взяти безпосередню участь у судових дебатах.

 

прес-секретар суду