flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Грабіжника, що намагався зірвати золоті прикраси з жінки, засуджено до 4 років позбавлення волі

20 вересня 2018, 08:40

Ленінський районний суд м. Миколаєва оголосив вирок обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15 ч.2 ст.186 КК України (тобто незакінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж) вчинений повторно, не доведений до кінця з причин, що не залежали від його волі).

 

Згідно  з вироком суду, 22 грудня 2017 приблизно о 19:40 год., обвинувачений Ш., знаходився в приміщенні магазину "Доярушка", що розташований за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 126

Там, він намагався зірвати з шиї продавця вказаного магазину золоті прикраси: золотий ланцюжок вагою 16 грамів, вартістю 10 389,44 грн., золотий ланцюжок вагою 7 грамів, вартістю 4 545, 38 грн. та золотий кулон вагою 2 грами, вартістю 1298,68 грн., всього на загальну суму 16 233,5 грн.

Однак, з причин, що не залежали від його волі, не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, оскільки потерпілій вдалося утримати  при собі вищезазначені прикраси у деформованому стані.

Після цього, обвинувачений з місця скоєння кримінального правопорушення зник. 

 

Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнав та пояснив, що він не зривав з потерпілої золоті прикраси, а випадково їх зачепив. Потім втік, оскільки злякався.

 

Суд, врахував суспільну небезпечність вчиненого злочину, який відноситься до тяжкого злочину, обставини справи, особу обвинуваченого і  вважав необхідним призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі, так як його виправлення не можливе без ізоляції від суспільства.

 

Обвинуваченому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

 

Вирок суду відправлено до Єдиного державного реєстру судових рішень (справа № 489/488/18).

 

Зазначимо також, що вирок суду не набрав законної сили.

 

прес-секретар суду