flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжний захід мешканцю Миколаєва, якого підозрюють у вбивстві батька

17 серпня 2018, 08:30

До Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшло клопотання слідчого СВ Інгульського ВП ГУ НП в Миколаївській області, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою громадянина Д., 1993 року народження, якого підозрюють в тому, що він 14.08.2018 в період часу з 17 год. 00 хв. по 20 год. 55 хв., знаходячись на території домоволодіння за адресою: м. Миколаїв, вул. Гоголя, під час сварки на ґрунті раптово виниклого конфлікту, з метою позбавлення життя потерпілого Д., який є його батьком, умисно наніс йому численні (не менше 11) удари в область голови та обличчя обрізком металевої профтруби прямокутної форми, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді набряку-здавлення головного мозку, поширених субарахноїдальних крововиливів, відкритої черепно-мозкової травми, в результаті чого Д. помер на місці вчинення кримінального правопорушення.

Автоматизованою системою документообігу суду, клопотання розподілено слідчому судді Ленінського районного суду м. Миколаєва – Коваленку Ігорю Володимировичу.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримала та просила задовольнити.

Підозрюваний пояснив, що 14.08.2018 в нього спочатку відбувся конфлікт з матір’ю,  яка його спровокувала,  в ході якого він застосував до неї фізичне насильство. Після того як мати пішла з дому, прийшов батько  із незнайомою особою, він в цей час він відпочивав в будинку, які накинулися на нього та незнайома особа вистрелила йому в лице з травматичного пістолету.   Потім він  вступив з ними в бійку, в ході якої  невідома особа втекла, а він продовжив наносити удару  батьку, після чого його вмив та викликав швидку допомогу.  Проти  обрання запобіжного заходу не заперечував.

Захисник проти задоволення клопотання не заперечувала, але не погодилася з  правовою кваліфікацію пред’явленої підозри.

Дослідивши надані матеріали, заслухавши думку прокурора, вислухавши підозрюваного і захисника, суд вважав клопотання таким, що підлягає задоволенню. До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, до 12.10.2018 (включно).

 

 

прес-секретар суду