flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжні заходи відносно трьох одеситів, яких підозрюють в умисному вбивстві та розбої

06 серпня 2018, 09:38

04 серпня 2018 Ленінський районний суд м. Миколаєва розглянув клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу відносно трьох одеситів:

громадянина В., 1992 року народження, якого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень);

громадянина П., 1999 року народження, якого підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень);

громадянки С., 1999 року народження, яку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень);

Так з ухвал суду вбачається, що 01.08.2018 близько 02 год. 00 хв., точний час в ході досудового розслідування не встановлено, підозрювані, перебуваючи на березі річки Інгул, на відстані 133 метри від будинку № 2-А по вул. 2 Набережній в м. Миколаєві, маючи корисливий умисел направлений на вчинення розбійного нападу, з послідуючим умисним позбавленням життя потерпілої, з метою заволодіння її майном.

Так, підозрюваний В. продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел направлений на заподіяння потерпілій смерті та заволодіння її майном, свідомо допускаючи та бажаючи настання смерті потерпілої від спричинених ним тілесних ушкоджень, утримуючи металевий предмет наніс удари в область голови останньої, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, фрагментарного перелому кісток склепіння та основи черепу, крововиливу під тверду мозкову оболонку та крововиливів у під павутинний простір правої та лівої півкуль головного мозку. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла на місці злочину.

Після чого усвідомлюючи, що своїми протиправними діями він вчинив умисне вбивство, продовжуючи свій злочинний корисливий умисел, направлений на заволодіння чужим майном, діючи за попередньою змовою з С. та П., заволоділи майном належним потерпілій, а саме золотим ланцюжком, золотою каблучкою, золотою сережкою, жіночим кварцовим годинником, мобільним телефоном «Samsung J5».

У судовому засіданні прокурор просив клопотання задовольнити та обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

Так, суд дослідивши матеріали отриманих клопотань, заслухавши думку прокурора, підозрюваних та їх захисників, ухвалив застосувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, до 01.10.2018 (включно).

Наразі тривають слідчі дії.

прес-секретар суду