flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив правопорушницю права керування транспортними засобами на 10 років

20 червня 2018, 09:03

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Коваленко Ігор Володимирович розглянув справу про притягнення громадянки М., 1994 року народження, до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

З постанови вбачається, 29.03.2018 о 03 год. 50 хв., правопорушниця, рухаючись у м. Миколаєві по вул. Будівельників в районі буд. № 14,  керувала транспортним засобом Toyota Prado, з явними ознаками алкогольного сп’яніння – запах алкоголю з порожнини рота, виражене тремтіння пальців рук. Від проходження огляду на місці зупинки за допомогою газоаналізатору «Драгер» та в медичному закладі водійка відмовилась в присутності двох свідків, чим порушила п. 2.5 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України  від 10.10.2001 № 1306, будучи двічі протягом року піддана адміністративному стягненню за порушення ст. 130 КУпАП, за що з урахуванням повторності протягом року піддання  адміністративному стягненню відповідальність,   передбачена ч. 3 ст. 130 КУпАП.

М. будучи неодноразово належним чином повідомленою за адресою проживання, вказаною у протоколі про адміністративне правопорушення,  у судове засідання  не з’явилася, причини неявки суду не повідомила, що не перешкоджає розгляду справи на підставі наявних документів.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушницю до адміністративної відповідальності та застосував до неї стягнення у вигляді  штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 40800 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на десять років, без оплатного вилучення транспортного засобу.

Крім того, правопорушниця оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала законної сили.

 

прес-секретар суду