flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився з покаранням чоловіку, якого звинувачували у нанесенні потерпілому тяжких тілесних ушкоджень ножем

14 травня 2018, 11:18

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Крутієм Юрієм Петровичем, закінчено розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок  громадянину К., 1970 року народження, судимому, якого обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (тобто, умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

 

 Так, згідно з вироком суду, 30.09.2016 приблизно о 22:30 год., (точно час в ході досудового розслідування не встановлено), К., знаходячись в приміщенні кухні загального користування, розташованій в блоці кімнат по вул. Кобера в м. Миколаєві, на ґрунті раптово виниклої сварки, маючи на меті спричинення тілесних ушкоджень, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх протиправних дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, діючи умисно, наніс не менше 2 ударів кухонним  ножем в область спини потерпілого Т., чим спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колото-різаної рани грудної клітини зліва на рівні 4-го грудного хребця,  яка відноситься до категорії тяжких тілесних ушкоджень, за ознакою небезпеки для життя.

 

 Обвинувачений К., свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України визнав повністю та пояснив, що у вересні він прийшов додому о 22-23 вечора. Був на кухні загального користування, там посварилися з сусідкою. З кімнати вийшов її хлопець, з якими вони побилися та він ножем вдарив потерпілого 2 рази в бік, після чого вони розійшлися по кімнатам.  Про те, що в того ніж в спині, не знав. Гадав, що вдарив його виделкою. Коли, під час бійки він падав, то схопив ножа.  Позов визнає в повному обсязі.

 

Оцінівши докази в їх сукупності, суд вважав, що дії обвинуваченого К. необхідно кваліфікувати за ч.1 ст. 121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

 

 Суд визнав винним К. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України та призначити йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, рахуючи строк відбування покарання з 30.09.2016

 

 На підставі ст. 71 КК України, за сукупністю вироків, до призначеного покарання частково приєднано не відбуте покарання, призначене за вироком Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04.12.2014 року, остаточно призначено до відбування покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі, рахуючи строк відбування покарання з 30.09.2016 року.

 

 Вирок суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/5796/16-к).

 Зазначимо, що вирок суду ще не абу чинності.

 

 

 прес-секретар суду