flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 000 грн. штрафу сплатить чоловік за незаконне виготовлення та збут дизельного пального

16 квітня 2018, 10:06

Судом закінчено розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок громадянину П., 1974 року народження, якого обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України (тобто, у незаконному придбанні з метою збуту, зберігання з цією метою,  а також у збуті незаконно виготовлених інших підакцизних товарів).

 

Так, П. діючи умисно, переслідуючи умисел, направлений на отримання неконтрольованого державою  прибутку, здійснював незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут невстановленому колу осіб незаконно виготовленого підакцизного товару - дизельного пального.

Так, на початку листопада 2017 року П., перебуваючи за адресою:м. Миколаїв, вул. Вінграновського (Енгельса), де працював на ТОВ "П." завідуючим складом АЗС, яка складається з двох автозаправочних колонок, ємностей для зберігання паливно-мастильних матеріалів, нежитлового одноповерхового приміщення, придбав у невстановлених досудовим розслідуванням осіб дизельне пальне невідомого походження у кількості понад 500 літрів без документів щодо його походження та якості за 7 500 грн.

У подальшому зазначене дизельне пальне змішав з рідиною невідомого походження, яку знайшов на вищевказаній території, з метою збільшення об'єму пального, внаслідок чого отримав незаконно виготовлений підакцизний товар - фальсифіковане дизельне паливо у кількості приблизно 750 літрів, яке зберігав у металевих бочках об'ємом по 200 літрів кожна та каністрах за вказаною адресою з метою збуту за готівкові кошти без дозвільних документів на роздрібну торгівлю паливно-мастильними матеріалами.

У період з початку листопада 2017 року по 14 листопада 2017 року П. збув близько 150 літрів незаконно виготовленого підакцизного товару - дизельного палива невстановленому колу осіб.

Зокрема, 14 листопада 2017 року приблизно о 10 годині 30 хвилин П., переслідуючи умисел направлений на незаконний збут незаконно виготовленого підакцизного товару - дизельного пального, знаходячись за адресою: м. Миколаїв, вул. Вінграновського (Енгельса), збув Б. незаконно виготовлений підакцизний товар - дизельне пальне у кількості приблизно 13 літрів за ціною 22 грн. за 1 л., на загальну суму 300 грн.

В період з 14 по 15 листопада 2017 року проведено обшук на АЗС за адресою: м. Миколаїв, вул. Вінграновського (Енгельса), у ході якого виявлено та вилучено незаконно виготовлений підакцизний товар - дизельне пальне у кількості 600 л., яке не відповідає вимогам ДСТУ 7688:2015 "Паливо дизельне Євро. Технічні умови".

 

Обвинувачений беззастережно визнав свою вину у вчинені злочину, щиро розкаявся.

Обвинувачений та прокурор під час досудового розслідування уклали угоду про визнання винуватості, в якій досягли згоди на призначення покарання обвинуваченому у вигляді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами було добровільним, угода відповідає вимогам КПК України, умови угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, є фактичні підстави для визнання винуватості обвинуваченого, та затвердив угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором.

 

Вирок суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/346/18).

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав чинності.

 

 

прес-секретар суду