flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив грошове стягнення двом свідкам у зв'язку з невиконанням ними своїх процесуальних обов'язків

10 квітня 2018, 14:08

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Коваленком Ігорем Володимировичем в одному з кримінальних проваджень, постановлено ухвалу про накладення на свідків грошового стягнення.

Так, в судовому засіданні, після чергової неявки двох свідків, прокурор заявив клопотання про накладення грошового стягнення на свідків, які будучи належним чином викликані в судове засідання, для участі в ньому не з’явилися та повідомили йому в телефону  режимі, що  до суду з’являтися не будуть.

За клопотанням сторони обвинувачення  в судове засідання 03.04.2018  були викликані свідки  Б. та Г.  Будучи належним чином повідомленими про час та місце проведення судового засідання,  вказані свідки до суду не з’явилися, що перешкоджає подальшому розгляду кримінального провадження в розумні строки та повного встановлення   фактичних обставин справи. Причину неявки  в судове засідання свідки не повідомили.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 327 КПК України якщо в судове засідання не прибув за викликом свідок, заслухавши думку учасників судового провадження, суд після допиту інших присутніх свідків призначає нове судове засідання і вживає заходів для його прибуття. Суд також має право постановити ухвалу про привід свідка та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення у випадках та в порядку, передбачених главами 11 та 12 цього Кодексу.

Враховуючи, що свідки були належним чином повідомлені про необхідність явки в судове засідання та не з’явилися без поважних причин, що є порушенням процесуальної дисципліни, суд прийшов до висновку про обґрунтованість клопотання прокурора  та його задоволенню, та наклав на кожного з свідків грошове стягнення у розмірі 1 розміру  прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1762 гривні.

Ухвала суду відправлена до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/1/18).

 

прес-секретар суду