flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився з покаранням викрадачам автомобілю

27 березня 2018, 14:48

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Коваленком Ігорем Володимировичем закінчено розгляд кримінального провадження і ухвалено вирок відносно громадян: Т., 1995 року народження, уродженця с. Лимани Вітовського району Миколаївської області, не судимого та К., 1999 року народження, уродженця м. Миколаєва, не судимого, обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України (тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

 

Так, відповідно до вироку суду, 19.11.2017 приблизно о 01 год. 30 хв. обвинувачені Т. і К., діючи за попередньою змовою, знаходячись біля будинку № 13 по провулку Кобера в м. Миколаєві, незаконно заволоділи, належним на праві власності потерпілому В. автомобілем марки «ВАЗ 2111 4», вартістю 185500 гривень. Після чого з місця скоєння злочину зникли, залишивши вказаний автомобіль на вулиці Самойловича у м. Миколаєві з метою його подальшого продажу. 

 

Так, обвинувачений Т. визнав себе винним і показав, що 19.11.2017 він спільно з К., знаходячись біля будинку № 13 по провулку Кобера в м. Миколаєві, шляхом злому дверей, проникли до салону автомобіля «ВАЗ 2111 4». Після того як відкотили вказаний автомобіль та зняли блокування педалі зчеплення, поїхали на ньому на вулицю Сомойловича у м. Миколаєві з метою подальшого продажу автомобіля. Так як покупця найшли в м. Херсоні, приїхали туди на вказаному автомобілі, однак продати його не вдалося, оскільки разом з покупцем приїхали працівники поліції, які їх і затримали. У вчиненому щиро кається, автомобіль повернуто володільцеві.

Обвинувачений К. визнав себе винним і показав, що дійсно 19.11.2017 приблизно о 01 год. 30 хв. він за попередньою змовою з Т. проникли до салону автомобіля «ВАЗ 2111 4», потім трохи його відкотили та, завівши двигун, поїхали на вулицю Самойловича у м. Миколаєві, де залишили для подальшого продажу. Продаж автомобіля мав відбутися в м. Херсоні, але їх було затримано працівниками поліції, які прибули разом з покупцем. У вчиненому щиро кається.

Потерпілий В. показав, що викрадення свого автомобіля він виявив о 08:00 годині ранку 20.11.2017. Автомобіль згодом йому було повернуто працівниками поліції.

 

Суд визнав Т. та К. винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України, тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та призначив покарання –

 

Т. у виді  5 (п’ять) років позбавлення волі без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням на строк 2 (два) роки.

К. у виді  5  (п’ять) років позбавлення волі без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням на строк 2 (два) роки.

 

Вирок суду направлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/6247/17).

Зазначимо, що вирок суду не набрав чинності.

 

 

прес-секретар суду