flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф за виконання військовослужбовцем обов’язків військової служби в нетверезому стані в умовах особливого стану

26 березня 2018, 13:33

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Захарченко Дмитро Володимирович розглянув справу про адміністративне правопорушення за ст. 172-20 ч. 3 КУпАП (тобто виконання військовослужбовцями обов’язків військової служби в нетверезому стані в умовах особливого стану) відносно громадянина П., 1981 року народження, військовослужбовця. 

З постанови вбачається, старший солдат П., будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом та проходячи військову службу на посаді старшого навідника гаубічно-самохідно-артилерійської батареї гаубічно-самохідно-артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи військової частини, виконуючи обов’язки військової служби, діючи умисно, протиправно, в умовах особливого періоду, всупереч інтересам служби, на порушення вимог ст. 9, 11, 16, 82, 83, 98 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, 05.03.2018  приблизно о 11.00 год., під час здійснення маршу, на території залізничного вокзалу м. Миколаєва, розташованому в Інгульському районі м. Миколаєва виконував службові обов’язки військової служби у нетверезому стані.

П., в судове засідання не з’явився, згідно його заяви він  вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав та просив розглянути справу у його відсутність.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 3 655 грн. 

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

прес-секретар суду