flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився з покаранням раніше судимому шахраю

22 березня 2018, 13:46

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Коваленком Ігорем Володимировичем закінчено розгляд кримінального провадження і ухвалено вирок відносно громадянина К., 1977 року народження, раніше судимого, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (тобто у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайстві), вчиненого повторно).

 

Так, 20.10.2017 близько 15:00 годині, точний час в ході судового розгляду не встановлено, К., знаходячись у під’їзді № 1 буд. № 2-А по вул. 28 Армії в м. Миколаєві, діючи повторно, маючи намір на заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою, під приводом здійснення телефонного дзвінку, заволодів мобільним телефоном «Мейзу М5С», який належить потерпілій К. та перебував у користуванні її малолітнього сина К., спричинивши останній матеріальну шкоду на суму 3 247,00 грн.

Після чого К. з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядившись отриманим майном на власний розсуд, чим завдав потерпілій К. матеріальну шкоду на суму 3 247,00 грн.

 

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєному злочині визнав повністю. Обставини, викладені в обвинувальному акті  не оспорював та пояснив, що в жовтні 2017 року, близько обіднього часу, йшов по вул. Васляєва і побачив малолітнього, який йшов  сам,  за віком приблизно навчався в 6-му класі,  в якого попросив мобільний  телефон щоб зателефонувати. Перебуваючи з дитиною  в під’їзді будинку по вул. 28 Армії в м. Миколаєві, за його проханням малолітній набрав вказаний ним номер та передав йому мобільний телефон. Піднявшись разом з ним на 5 поверх, сказав малолітньому, що забув забрати картоплю. Після чого,  сам спустився та пішов з під’їзду разом з телефоном. Наступного дня  був затриманий працівниками поліції, яким  видав телефон без сім картки, яку викинув і замість неї вставив свою. У вчиненому щиро кається, заподіяну матеріальну шкоду визнав в повному обсязі.

 

Суд визнав К. винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України та призначив йому покарання у виді двох років обмеження волі.

 

Вирок суду направлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/2/18).

Зазначимо, що вирок суду не набрав чинності.

 

 

Прес-секретар суду