flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, що керував автомобілем у стані наркотичного сп'яніння залишився без права керування транспортними засобами

21 березня 2018, 11:33

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Крутій Юрій Петрович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1981 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що водій П. 09.02.2018 о 12:30 год. в м. Миколаєві, по пр. Богоявленському в районі будинку 319 керував  т/з DAEWOO з явними ознаками наркотичного сп'яніння (неприродна блідність шкіри обличчя, нереагування зіниці  ока на промені світла, тремтіння пальців рук). Від проходження медичного огляду на стан наркотичного сп'яніння  в установленому законом порядку відмовився  в присутності двох свідків. Своїми діями П. порушив вимоги п. 2.5 ПДР України.

Правопорушник в судовому засідання факти, викладені в протоколі, не визнав та пояснив, що він був зупинений співробітниками поліції. Останні запропонували йому проїхати для наркодиспансеру, але він відмовився. В цей час його товариш телефонував до адвоката і останній сказав, що необхідно їхати МОНД. Після цього він підійшов до патрульних, які складали протокол та повідомив їх про свій намір пройти мед.огляд, на що отримав відповідь, що вже пізно. 

Свідок П. -  інспектор патрульної поліції, в судовому засіданні пояснила, що 09.02.18 вони відпрацьовували грабіж за орієнтуванням - автомобіль темно-синього кольору марки Део ланос. Коли зупинили автомобіль притягуваного та під час спілкування з останнім, виявили в нього ознаки наркотичного сп'яніння: блідність, неадекватна поведінка. П. зізнався, що вживав канабіс за три дні до цього. Йому запропонували пройти мед.огляд в МОНД, але той відмовився. Вже після складання протоколу, П. сказав, що має бажання пройти мед.огляд.

Свідок Б. в судовому засіданні пояснив, що на пр. Богоявленському біля готелю "Амед" до них під'їхала машина патрульних. На їхнє запитання про причину зупинки - отримали відповідь про орієнтування чи неувімкнений маячок. Патрульний подивився на П. і сказав тому пройти тест фізичними вправами. Після того, як тест пройшли, інспектор не повірив в те, що Олександр тверезий. Патрульні склали протокол, а про що не знає.  Він зателефонував адвокату. Той сказав, що треба їхати в МОНД, про що він повідомив Олександра. Олександр підійшов до патрульних і виявив бажання поїхати з ними в МОНД, проте отримав відповідь, що вже пізно.

З відеозапису вбачається, що П. просив патрульну поліцію надати йому час для спілкування з адвокатом і те, що він не виявив бажання пройти медичний огляд в наркології, суд дійшов до висновку, що дії П. містять склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП – відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан наркотичного сп'яніння.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 10 200 гривні, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. 

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

прес-секретар суду