flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначився з покаранням для неодноразово судимого грабіжника

19 березня 2018, 11:12

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Захарченком Дмитром Володимировичем ухвалено вирок у кримінальному провадженні на підставі обвинувального акту за обвинуваченням громадянина Д., 1969 року народження, мешканця м. Миколаєва, неодноразово судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.186 ч.2 КК України.

 

Так, вироком суду встановлено, що Д., 26.12.2017 о 20.15 год., знаходячись у дворі будинку № 21 по пр. Миру в м. Миколаєві, діючи повторно, маючи намір на заволодіння чужим майном, відкрито, із застосуванням фізичного насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілої, шляхом поштовхів руками в область тулуба та нанесенні ударів кулаками в обличчя, викрав належні К., сумочку, вартістю 500 грн., два ключі від квартири загальною вартістю 100 грн., дерев'яний гребінець, вартістю 90 грн., грошові кошти в сумі 120 грн., дві картки "Приватбанку", які матеріальної цінності не представляють, заподіявши матеріальну шкоду в сумі 810 грн.

 

Обвинувачений визнав себе винним і, не оспорюючи обставин пред’явленого обвинувачення показав, що 26.12.2017, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, ввечері в районі пл. Перемоги, побачивши на лавці жінку з сумкою, застосувавши до неї насильство, вирвав цю сумку, проте невдовзі був затриманий. У вчиненому кається.

 

Суд визнав обвинуваченого К. винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.186 ч.2 КК України, тобто у відкритому викраденні чужого майна (грабежі), поєднаному із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчиненому повторно та призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років.

 

Вирок суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав чинності.

 

прес-секретар суду