flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водій, що керував автомобілем напідпитку, залишився без права керування транспортними засобами

19 березня 2018, 10:40

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Крутій Юрій Петрович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1994 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що водій Ш. 22.01.2018 о 00:05 год. в м. Миколаєві, на вул. Південна, 51 керував т/з ВАЗ2112, з ознаками алкогольного сп'яніння, а саме: різкий запах з порожнини рота алкоголю, почервоніння обличчя, млява мова. Від проходження мед.огляду на стан алкогольного сп'яніння на місці зупинки за допомогою газоаналізатору драгер та в медичному закладі в установленому законом порядку відмовився. у присутності двох свідків. Своїми діями Ш. порушив вимоги п. 2.5 ПДР України.

Ш. в судовому засідання факти, викладені в протоколі, не визнав та пояснив, що зламалося щеплення та він зупинивши машину, пішов до кафе де випив спиртні напої. Повернувшись з кафе, почав штовхати машину. Побачив автомобіль патрульних, які зупинились допомогти дотягнути машину до бардюру. На момент приїзду поліції, машиною не керував. Від проходження медичного огляду відмовився.

Свідок З. -  інспектор патрульної поліції, в судовому засіданні пояснив, що  під час патрулювання вони побачили автомобіль, який рухався і  зупинився посеред дороги та увімкнув аварійну сигналізацію. Під'їхавши, побачили за кермом водія Ш.  Вони допомогли водію відштовхати автомобіль до узбіччя. Під час спілкування з водієм,  від останнього почули запах алкоголю і запропонували йому пройти медичний огляд, проте той відмовився в присутності свідків.

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та наклав на нього адміністративне стягнення - у вигляді штрафу в сумі 10 200 гривні, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. 

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

прес-секретар суду