flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок неодноразово судимому грабіжнику

13 березня 2018, 10:41

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Крутієм Юрієм Петровичем, закінчено розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок громадянину С., 1989 року народження, уродженцю та мешканцю м. Миколаєва, неодноразово судимому якого обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (відкритому викраденні чужого майна (грабіжі), вчиненому повторно, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого).

 

Так, згідно з вироком суду, С., 08.09.2017 приблизно о 09:30 год. перебуваючи біля кафе, розташованого поряд з будинком № 80 по вул. Космонавтів в м. Миколаєві, зустрів раніше не знайомого йому громадянина У., діючи повторно з умислом, направленим на заволодіння чужим майном під приводом необхідності здійснення телефонного дзвінка, попросив у останнього мобільний телефон. У. передав С. наявний у нього мобільний телефон та, побачивши його зволікання щодо використання телефону, попросив його повернути.

С. в свою чергу, ігноруючи прохання потерпілого, продовжив утримувати вищевказаний мобільний телефон, застосовуючи фізичне насильство, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого і виразилося у нанесенні одного удару долонею правої руки в область обличчя У., відкрито заволодів його мобільним телефоном марки SAMSUNG вартістю 500 грн., в якому знаходилась сім-карта оператора мобільного зв’язку "МТС", яка матеріальної цінності не представляє. Спричинивши тим самим потерпілому матеріальну шкоду на вищевказану суму.

Після чого С. з викраденим майном з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядившись ним на власний розсуд.

 

Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України визнав повністю та пояснив, що за обставин, викладених в обвинувальному акті, заволодів мобільним телефоном у потерпілого, при цьому наніс удар долонею по обличчю потерпілого. Мобільний телефон він продав за 100 грн. Його затримали через годину. У вчиненому кається.

 

Суд визнав винним С. у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України та призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, рахуючи строк покарання з 08.09.2017.

 

Вирок суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав чинності.

 

 

прес-секретар суду