flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом обрано запобіжні заходи трьом підліткам з Луганської області, яких підозрюють у розбійному нападі та вбивстві

08 березня 2018, 08:13

Ленінським районним судом м. Миколаєва обрано запобіжний захід трьом молодим чоловікам, мешканцям Луганської області, що підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 6, 12 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України.

Так, згідно з клопотаннями слідчого, 05.03.2018 у вечірній час (точний час у ході досудового розслідування не встановлено) підозрювані, діючи за попередньою змовою, знаходячись в квартирі по вулиці Театральній, 31 у м. Миколаєві,  реалізуючи  свій злочинний  умисел, спрямований  на заволодіння чужим майном шляхом вчинення розбійного нападу та подальшого умисного вбивства Р., скоїли розбійний напад на останнього, поєднаний з його вбивством з корисливих мотивів, а саме: зв’язали йому руки мотузкою, в подальшому знайшли та заволоділи належними потерпілому банківською карткою та телевізором, помістили Р. до наповненої водою ванної обличчям донизу, внаслідок чого настала смерть потерпілого від механічної асфіксії в результаті утоплення.

Підозрювані свою  вину у скоєному визнали повністю та показали, що  до м. Миколаєва приїхали з конкретною метою, виконуючи вказівки невідомої їм особи «Вовка»,  який  в телефонному режимі  повідомляв які дії слід вчиняти  відносно  потерпілого Р., в т.ч. примушування останнього до імітації полового акту.

Суд застосував до підозрюваного А., 2000 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 59 днів, до 04 травня 2018 року (включно).

До підозрюваного Ч., 2001 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк тридцять днів до 21 години 30 хвилин 04 квітня 2018 року.

До підозрюваного, Б., 2001 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк тридцять днів до 21 години 30 хвилин 04 квітня 2018 року.

 

Ухвали суду підлягають негайному виконанню та оскаржуються безпосередньо до апеляційного суду Миколаївської області протягом п’яти днів з дня її оголошення.

 

 

Прес-секретар суду