flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок неодноразово судимій жінці-шахрайці

06 березня 2018, 14:24

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Крутієм Юрієм Петровичем, закінчено розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок громадянці А., 1984 року народження, неодноразово судимій, обвинуваченій у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України.

 

Так, згідно з вироком суду, А., діючи повторно, за попередньою змовою з невстановленою досудовим розслідуванням особою, 14.06.2017 приблизно о 15:30 знаходячись на території Миколаївського обласного онкологічного диспансеру, який розташований за адресою: м. Миколаїв, вул. Миколаївська, 18, маючи умисел, направлений на заволодіння чужим майном шляхом обману, під приводом купівлі майна потерпілого У., заволоділа належним йому телевізором Samsung UE49KS7080U вартістю 30 000 грн. Своїми умисними діями А. спричинила У. матеріальну шкоду на вказану суму.

Після чого А., з місця скоєння кримінального правопорушення  зникла, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд.

 

 Обвинувачена свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України визнала повністю та пояснила, що в 2017 році знайомий на ім’я Віктор зателефонував їй та запропонував заволодіти телевізором в м. Миколаєві на території онкологічного диспансеру. Вона приїхала на територію онкологічного диспансеру, одягла білий халат та зустріла потерпілого з телевізором. Потерпілий заніс телевізор в хол, та пішов за грошима в бухгалтерію. Куди йти потерпілому казав по телефону Віктор. Вона в цей час викликала таксі, сіла з телевізором та поїхала на вул. Херсонське Шосе, де зустрілась з Віктором, якому передала телевізор. За це вона отримала кілька тисяч гривень. З кваліфікацією, маркою телевізора та його вартістю погоджується. У вчиненому кається.

 

Оцінивши докази в їх сукупності, суд вважав, що дії обвинуваченої необхідно кваліфікувати за ч.2 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.

 

Суд визнав винною А. у вчиненні злочину,  передбаченого ч.2 ст.190 КК України та призначив їй покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі.

На підставі ч.4 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання, призначеного вироком Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 22.01.2018 року, більш суворим, призначеним даним вироком, остаточно призначив покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі, рахуючи строк відбування покарання з 05.03.2018 року.

 

Вирок суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень.

Зазначимо, що вирок суду не набрав чинності.

 

 

прес-секретар суду