flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок чоловіку, що в листопаді 2017 року пограбував неповнолітнього біля кінотеатру "Юність"

03 березня 2018, 08:12

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва – Захарченком Дмитром Володимировичем ухвалено вирок у кримінальному провадженні на підставі обвинувального акту за обвинуваченням громадянина М., 1979 року народження, мешканця м. Миколаєва, неодноразово судимого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.186 ч.2 КК України.

Так, вироком суду встановлено, що М., 11.11.2017 о 17-49 год., знаходячись біля будинку № 24 по пр. Богоявленському в м. Миколаєві, маючи намір на відкрите викрадення чужого майна, діючи повторно, із застосуванням фізичного насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, шляхом нанесення легких тілесних ушкоджень у вигляді синця в ділянці грудної клітини праворуч, саден обох колінних суглобів, через обхват руками за тулуб та кидку через себе неповнолітнього потерпілого В., відкрито викрав мобільний телефон Meizu M5 вартістю 3 299 грн., що належить потерпілому, заподіявши майнову шкоду та пакет вартістю 1 грн., з двома пляшками горілки "Плакучая ива", вартістю по 40 грн. та пакунок соку "Садочок", вартістю 20 грн., заподіявши потерпілому В. майнову шкоду в розмірі 101 грн.

 

Обвинувачений М. визнав себе винним і, не оспорюючи обставин пред’явленого обвинувачення показав, що близько 4 місяців тому 11 числа, в районі кінотеатру "Юність", побачивши потерпілого схопив його ззаду руками та кинув через спину, після чого забрав у нього пакет з горілкою і соком та мобільний телефон. У вчиненому кається.

 

Потерпілий показав, що 11.11.2017 о 17-49 год., коли він на прохання батька забрав з магазину пакет з горілкою та соком і підходив до будинку, його ззаду схопив обвинувачений та кинув через себе, після чого забрав у нього пакет і мобільний телефон Meizu M5 вартістю 3299 грн.

Потерпілий показав, що у день події, ввечері, коли його син пішов у магазин за пакетом, що він там залишив, на нього вчинили напад. Після чого він довідався, що син знаходиться разом з працівника поліції та за його описом затримали підозрюваного, а також дізнався, що у сина викрали пакет з двома пляшками горілки, вартістю по 40 грн. та пакет соку вартістю 20 грн. Обвинуваченим відшкодована заподіяна шкода в розмірі 12 000 грн.

Згідно копії чеку від 19.03.2017 р., вартість мобільного  Meizu M5, становить 3299 грн.

 

Суд визнав обвинуваченого М. винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.186 ч.2 КК України, тобто у відкритому викраденні чужого майна (грабежі), поєднаному із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя і здоров'я потерпілого, вчиненому повторно і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки.

 

Вирок суду відправлено до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав чинності.

 

Прес-секретар суду