flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось судове засідання у справі Апті Іслангірієва, Руслана Кравчука та Араза Сулейманова

23 лютого 2018, 15:09

У Ленінському районному суді м. Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Іслангірієва Апті Магомедовича, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України; Кравчука Руслана Васильовича,  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115  КК України; Сулейманова Араза Шакіровича,  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Кримінальне провадження розглядає колегія суддів Ленінського районного суду м. Миколаєва у складі: головуючого судді – Коваленка Ігоря Володимировича, суддів: Крутія Юрія Петровича, Захарченка Дмитра Володимировича.

У судовому засіданні прокурор оголосив змінений обвинувальний акт, в зв’язку з тим, що обвинувачення за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 КК України відносно обвинувачених ґрунтувалося на доказах отриманих під час досудового розслідування за участю потерпілого П., який на даний час повністю їх спростовує.

Відповідно до зміненого обвинувального акту:

Іслангірієв Апті Магомедович, обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 КК України, а саме у вчиненні за попередньою змовою групою осіб, закінченого замаху на умисне знищення чужого майна в особливо великих розмірах, вчиненому шляхом підпалу, яке не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

Кравчук Руслан Васильович, обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, носіння, зберігання, вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. За ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 КК України, а саме у вчиненні за попередньою змовою групою осіб, закінченого замаху на умисне знищення чужого майна в особливо великих розмірах, вчиненому шляхом підпалу, яке не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

Сулейманов Араз Шакірович, обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, носіння, зберігання, вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. За ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 КК України, а саме у вчиненні за попередньою змовою групою осіб, закінченого замаху на умисне знищення чужого майна в особливо великих розмірах, вчиненому шляхом підпалу, яке не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

Примірники зміненого обвинувального акту були вручені обвинуваченим та їх захисникам.

Суд роз’яснив обвинуваченим, що вони будуть захищатися в судовому засіданні від нового обвинувачення та роз’яснив сторонам, що відповідно до КПК України у обвинувачених та їх захисників є можливість підготуватися до захисту проти нового обвинувачення протягом 7 днів.

Захистник одного з обвинувачених заявила про скорочення строку на ознайомлення з обвинувальним актом.

Однак, в зв’язку в відсутністю в судовому засіданні потерпілих, які теж мають право на ознайомлення з обвинувальним актом, суд відклав розгляд кримінального провадження.

 

Наступне судове засідання призначено на 01.03.2018 – 13-00.

 

Прес-секретар суду