flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив грошове стягнення потерпілій в зв'язку з невиконанням нею своїх процесуальних обов'язків

07 лютого 2018, 14:20

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва Крутієм Юрієм Петровичем в одному з кримінальних проваджень, постановлено ухвалу про накладення на потерпілу грошового стягнення.

Так, в судовому засіданні, після чергової неявки потерпілої, прокурор заявила клопотання про накладення на потерпілу грошового стягнення, оскільки остання не з’являється в судові засідання і в телефонній розмові повідомила прокурора, що в судове засідання з’являтися не збирається.

Відповідно до ч.1 ст. 139 КПК України якщо потерпілий, який був в установленому законом порядку викликаний і не з’явився  без поважних причин до суду, на нього накладається грошове стягнення від  0,5 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для  працездатних осіб.

Суд, вислухавши думку учасників судового провадження, враховуючи, що потерпіла була повідомлена та обізнана про необхідність явки до суду, але свої процесуальні обов’язки не виконала, вважав за необхідне задовольнити клопотання прокурора та накласти на потерпілу грошове стягнення в розмірі 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 3 524 грн.

Ухвала суду відправлена до Єдиного Державного Реєстру Судових Рішень (справа № 489/5/17).

 

прес-секретар суду