flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка обвинувачують зокрема, у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, - до суду надійшов обвинувальний акт.

27 березня 2024, 14:28

27 березня 2024 року  до суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина Є., 1970 року народження, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.1, 3 ст. 436-2 , ч.1 ст.263 КК України.

Чоловіка обвинувачують зокрема, у виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 КК України. Передбачене покарання -  виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Також у виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році та виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчиненому повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Та у носінні, зберіганні, придбанні, передачі чи збуті вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого у справі – суддю Коновця Миколая Сергійовича.