flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінку обвинувачують зокрема, у поширенні інформації про розташування Збройних сил України, - до суду надійшов обвинувальний акт

04 березня 2024, 12:13

04 березня 2024 року  до суду надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянки І., 1999 року народження, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.2 ст.110, ч.2, ч.3 ст. 436-2 КК України.

Жінку обвинувачують зокрема, у розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 КК України, карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої. Також обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.110 КК України, тобто ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Також обвинувачуюється, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 КК України, а саме: у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування тимчасової окупації частини території України. Передбачене покарання -  обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Та у виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році та виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчиненому повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 436-2 КК України, карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого у справі – суддю Гриненка Михайла Вікторовича.