flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом задоволено заяву Федорової С. Ф. про застосування заходів забезпечення позову

17 січня 2022, 16:53

Суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва Надією Рум’янцевою розглянуто матеріали заяви Федорової С. Ф. про застосування заходів забезпечення позову до подачі позовної заяви до Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради, Миколаївської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення та поновлення на роботі.

Представником заявниці Федорової С.Ф. – адвокатом Тимошиним В.В.  було подано до суду заяву про застосування заходів забезпечення позову шляхом заборони Миколаївській обласній раді оголошувати конкурс на заміщення посади директора Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради; заборони Миколаївській обласній раді вчиняти будь-які дії, спрямовані на проведення конкурсу на заміщення посади директора Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради; заборони Миколаївській обласній раді проводити конкурс на заміщення посади директора Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради.

Представник заявниці посилався на те, що предметом позову є оспорювання правомірності дострокового розірвання трудового договору з позивачем та звільнення Федорової С.Ф. з посади, такі заходи забезпечення позову як заборона Миколаївської обласної ради оголошувати конкурс, вчиняти будь-які дії, спрямовані на проведення конкурсу на заміщення посади директора КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» МОР та є співмірними заявленим вимогам; не зумовлюють фактичного вирішення спору по суті; є адекватним та ефективним способом забезпечення позову. Незастосування заходів забезпечення позову за наявності для цього підстав, саме по собі може потягти неможливість або ускладненість при виконанні судового рішення, що являлось би порушенням права на справедливий судовий розгляд та ефективний засіб юридичного захисту за змістом ст. ст. 6, 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, оскільки виконання рішення суду є невід’ємною частиною судового розгляду.

Суд вважав, що заява про забезпечення позову в достатній мірі обґрунтована необхідністю забезпечення позову, позивачем викладено свої доводи щодо можливості настання несприятливих наслідків у разі незабезпечення позову, а зазначені позивачем підстави та вид забезпечення позову є взаємопов'язаними з пред'явленими вимогами, а обраний позивачем вид забезпечення позову не порушує прав і охоронюваних законом інтересів відповідача, а відтак заява підлягає задоволенню.

Заяву задоволено. Заборонено Миколаївській обласній раді оголошувати конкурс на заміщення посади директора Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради. Заборонено Миколаївській обласній раді вчиняти будь-які дії, спрямовані на проведення конкурсу на заміщення посади директора Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради. Заборонено Миколаївській обласній раді проводити конкурс на заміщення посади директора Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради.

Повний текст ухвали ЄДРСР http://reyestr.court.gov.ua/ справа № 489/128/22.

Зазначимо також, що 14 січня 2022 року до суду надійшла позовна заява Федорової С. Ф.  до Комунального некомерційного підприємства «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» миколаївської обласної ради, Миколаївської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення та поновлення на роботі.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого суддю – Микульшину Ганну Анатоліївну.