flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом видано обмежувальний припис стосовно кривдника жінки-заявниці

22 грудня 2021, 13:39

Ленінським районним судом м. Миколаєва, видано обмежувальний припис відносно чоловіка, 1977 року народження.

Представниця заявниці звернулася до суду з заявою, якою просила видати строком на 6 місяців обмежувальний припис у відношенні громадянина К., 1977 року народження,  та покласти на нього такі обов'язки: заборонити перебувати у місці спільного проживання з заявницею; заборонити наближатися на відстань не меншу ніж на 300 м. до місця проживання, роботи, інших місць частого відвідування заявниці; заборонити особисто і через третіх осіб розшукувати заявницю, якщо вона за власним бажанням перебуває у місці, невідомому кривднику, переслідувати її та в будь-який спосіб спілкуватися з нею. Мотивуючи вимоги тим, що заявниця та чолвік перебувають в зареєстрованому шлюбі з 26 липня 2003 року. Від шлюбу мають спільних дітей. Наразі сторони проживають за однією адресою. Протягом тривалого часу заявниця систематично потерпає від насильства зі сторони свого чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння вчиняє сварки, бійки, ображає, принижує дружину, постійно здійснює психологічний тиск на останню. Свідками такої поведінки чоловіка є неповнолітні діти, які перебувають у постійному стресі та страху. В травні 2019 року заявниця зверталася до суду з позовом про розірвання шлюбу, однак зазначений позов по суті не розглянуто, оскільки вона відкликала позовну заяву через те, що її чоловік запевнив, що він змінить своє ставлення та поведінку. 20 листопада 2021 року чоловік знову вчинив домашнє насильство в сімї відносно дружини, через що вона викликала працівників поліції. Однак, працівниками поліції протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст.. 173-2 КУпАП на місці чомусь складено не було. Станом на сьогодні чоловік продовжує чинити психологічний та моральний тиск на свою дружину.

Судом видано обмежувальний припис відносно чоловіка.

Та встановлено наступні заходи обмеження прав та покладено на нього такі обов’язки:

  • заборонити перебувати у місці спільного проживання з заявницею за адресою;
  • заборонити чоловіку наближатися на відстань не меншу ніж на 300 м. до місця проживання, роботи, інших місць частого відвідування заявниці;
  • заборонити чоловіку особисто і через третіх осіб розшукувати заявницю, якщо вона за власним бажанням перебуває у місці, невідомому кривднику, переслідувати її та в будь-який спосіб спілкуватися з нею.

Обмежувальний припис видати строком на три місяця.

Зазначимо, що рішення суду підлягає негайному виконанню.