flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом видано обмежувальний припис стосовно кривдника жінки-заявниці

29 червня 2021, 13:58

Ленінським районним судом м. Миколаєва, видано обмежувальний припис відносно чоловіка, 1948 року народження.

Заявниця звернулась до суду з заявою в якій просить видати обмежувальний припис відносно К. на строк до шести місяців, яким визначити наступні тимчасові обмеження його прав, а саме: заборонити йому перебувати у місці спільного проживання; заборонити йому вести листування, телефонні переговори або контактувати з нею через інші засоби зв’язку особисто і через третіх осіб.

Обґрунтовуючи свої вимоги посилається на те, що з 15.07.1994 вона з К. проживають в зареєстрованому шлюбі. Чоловік систематично вживає алкогольні напої у великій кількості, веде себе агресивно та неадекватно, висловлюється нецензурною лайкою, погрожує фізичною розправою, на вмовляння та зауваження не реагує. У зв'язку з цим вона неодноразово зверталась до правоохоронних органів та відносно її чоловіка складались протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 173-2 КУпАП й виносились термінові заборонні приписи на три доби. В судових засіданнях, при розгляді матеріалів про адміністративні правопорушення за статтею 173-2 КУпАП чоловіка було визнано винним та направлено на проходження програми для кривдників до Миколаївської обласної державної адміністрації строком на три місяці.

Після закінчення дії термінових заборонних приписів чоловік повертається до місця свого мешкання та поводиться ще більш агресивно, знову вживає алкогольні напої, вчиняє сварки, ображає та погрожує, чим вчиняє домашнє насильство психологічного та фізичного характеру, що призводить до суттєвого погіршення стану її здоров’я. Всі заходи адміністративного впливу, а також профілактичні заходи з боку працівників поліції відносно чоловіка впливають на припинення конфліктів з його боку на невеликий проміжок часу, а на покращення поведінки не впливають взагалі. За такого, вона вимушена звернутися до суду з вказаною заявою. Також вказала, що  з чоловіком не ведуть спільного сумісного побуту, не мають спільних грошових заощаджень та тісних родинних зв’язків, проте мешкають в одному приміщенні.

 

Судом видано обмежувальний припис відносно чоловіка.

Та встановлено наступні заходи обмеження прав та покладено на нього такі обов’язки:

- заборонено кривднику перебувати у місці спільного проживання (перебування) з заявницею;

- заборонено вести листування, телефонні переговори з заявницею або контактувати з нею через інші засоби зв’язку особисто або через третіх осіб.

 

Обмежувальний припис видано строком на шість місяців.

Зазначимо, що рішення суду підлягає негайному виконанню.