flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом відмовлено у задоволенні клопотання слідчого щодо тримання під вартою чоловіка 1945 року народження, якого підозрюють в умисному вбивстві жінки

17 червня 2021, 07:35

Вчора, 16 червня 2021 року, до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшло клопотання старшого слідчого СВ ВП № 2 Миколаївського районного управління поліції ГУ НП в Миколаївській області у кримінальному провадженні про вчинення злочину за ознаками ч.1 ст.115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до: громадянина Ш., 1945 року народження, раніше не судимого, місце проживання якого зареєстроване в м. Миколаєві в одному з будинків по вул. Передовій.

За версією слідства, вказаний громадянин 15.06.2021 приблизно о 19:00 год., знаходячись за місцем свого проживання в квартирі одного з будинків по вул. Передовій в м. Миколаєві, з мотиву особистих неприязних стосунків, що виникли під час конфлікту із потерпілою умисно наніс останній  множинні удари металевою палицею та ніжкою з табурету  в область голови та тулуба, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді травматичного шоку, чисельних крововиливів в м’які тканини та тупої поєднаної травми тіла, тим самим умисно протиправно заподіяв смерть потерпілої. 

Суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого, виходячи з того, що доводи прокурора про існування ризику переховування від органів досудового розслідування та суду лише з підстав тяжкості покарання, яке загрожує підозрюваному у разі визнання його винним у вчиненні кримінального правопорушення, є необґрунтованими, оскільки ризик ухилення особи від правосуддя не може оцінюватися виключно на тяжкості можливого покарання, а посилання прокурора на відсутність стійких соціальних зв’язків без з’ясування питання про наявність родинних відносин підозрюваного із сестрою та сином, посилання на відсутність житла на праві власності при постійному місці реєстрації і проживання підозрюваного, також не свідчать про можливість особи похилого віку, яка насилу пересувається,  переховуватись від органу досудового розслідування та суду, тому вказаний ризик є недоведеним.

 

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.