flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва Вячеслав Кокорєв брав участь у засіданні круглого столу

11 червня 2021, 15:18

Сьогодні, 11 червня 2021 року суддя Ленінського районного суду м. Миколаєва – Кокорєв Вячеслав Валентинович брав участь у засіданні круглого столу присвяченому темі запобігання та протидії домашньому насильству.

Так, останніми роками законодавство в сфері запобігання та протидії домашньому насильству зазнало суттєвих змін, з’явилися нові методи впливу на кривдників. Разом з цим залишається ряд проблемних питань, вирішення яких потребує удосконалення чинного законодавства. Про те які саме зміни потрібні йшлося під час засідання круглого столу за участі представників системи безоплатної правової допомоги, поліції, прокуратури, судової системи, департаменту соціального захисту населення та регіонального офісу Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України.

Протягом зустрічі говорили про різні аспекти, пов’язані із обмеженням прав кривдників та покладання на них обов’язків, що мають на меті захист постраждалих осіб. Це, зокрема, збільшення строків адміністративного затримання кривдників, запровадження електронних засобів контролю, які б відстежували виконання кривдником обмежувальних заходів, створення відкритого реєстру кривдників тощо.

За результатом обговорення було сформовано ряд пропозицій щодо внесення змін до законодавства, які будуть направлені Уповноваженому з прав людини Верховної Ради України.

 

Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят и люди сидят)